lauantai 5. elokuuta 2017

ARMO KASVATTAA!!


(Tiitus 2:11-15) "Jumalan armo on näet ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille,
12. ja se kasvattaa meitä hylkäämään jumalattomuuden ja maailmalliset himot ja elämään siveästi, vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa,
13. kun odotamme autuaan toivon täyttymistä ja suuren Jumalan ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kirkkauden ilmestymistä.
14. Hän antoi itsensä meidän puolestamme lunastaakseen meidät kaikesta laittomuudesta ja puhdistaakseen itselleen omaisuudeksi kansan, joka ahkeroi hyviä tekoja.
15. Puhu tätä, kehota ja nuhtele kaikella arvovallalla. Älköön kukaan halveksiko sinua".

Melkein arvaan, että jollakin uskovalla tulee heti vastaväite kysymysten muodossa. minnekäs se laki sitten jää? Lakihan on kasvattaja Kristukseen! Tämäkin on toden totta Jumalan sanaa, emmekä voi sitä kyseenalaistaa. Tämä löytyy Raamatusta.

(Gal. 3: 23-25) "Ennen uskon tuloa meitä vartioitiin lain alaisuuteen suljettuina, kunnes usko ilmestyisi.
24. Näin laista on tullut meille kasvattaja Kristukseen, että me tulisimme vanhurskaiksi uskosta.
25. Mutta uskon tultua emme enää ole kasvattajan alaisia".

Me voimme tämänkin kohdan ymmärtää väärin, kun otamme yhden lauseen irti asia yhteydestään ja Raamatun kokonaisilmoituksesta. Tätäkin Sanan kohtaa vääristelemällä saatana on tuhonnut uskovien välisiä ihmissuhteita ja nyt nauraa hykerrelleen "karvaisia kämmeniään". Näin tapahtuu, kun uskova ei tutki Raamattua ja rukoile. Kuuntelee mieluummin ihmisten mielipiteitä ja on puoluehenkeen taipuvainen. Jeesus torjui kiusaajan aina Sanalla, vetoamalla kirjoituksiin.

Tuo Galatalaiskirjeen paikkahan sanoo selvästi, mikä on lain rooli.
Lain tehtävä on paljastaa meidän syntimme (syntisyytemme) kaikkivaltiaan Jumalan edessä, näyttää synnin kauhistuttavuus elämässämme ja sen tuoma rangaistus (tuomio). Tämä taas Pyhän Hengen kautta vetää (ajaa) meitä Jeesuksen Kristuksen luokse etsimään armoa, anteeksiantamusta ja Jumalan rakkautta.

Jos ja kun syntinen nöyrtyy tunnustamaan syntinsä Jumalalle ja vastaan ottaa armon: hän tulee sisälle Jumalan armon/Pyhän Hengen valtakuntaan ja Pyhä Henki todistaa meidät armahdetuiksi. Antaa myös voiman ja oikeuden tulla jumalanlapseksi. Nyt Pyhästä Hengestä (armon henki) tulee uskovaisen "kasvattaja" Kristuksen tuntemiseen. Laki ei enää vartioi meitä. Tämänkin todistaa mm. seuraava jumalansana.

(Room. 10:1-4) "Veljet, minä toivon sydämestäni ja rukoilen Jumalaa heidän puolestaan, että he pelastuisivat.
2. Minä todistan heistä, että heillä on intoa Jumalan puolesta mutta ei ymmärrystä.
3. Sillä kun he eivät tunne Jumalan vanhurskautta vaan koettavat pystyttää omaa vanhurskauttaan, he eivät ole alistuneet Jumalan vanhurskauteen.
4. Kristus on näet lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo".

Armo siis kasvattaa ja varjelee. Ihminen, joka kokee syvästi armon ja Pyhän Hengen kasteen/täyteyden, ei edes enää halua elää tietoisesti synnissä. Pyhä Henki/armo vapauttaa meidät lakihenkisyydestä ja myös laittomuudesta.

Siunausta kaikille päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti