torstai 17. elokuuta 2017

Edessä loistava tulevaisuus

Eilinen ei koskaan palaa, se on jäänyt ikuisesti taakse. Löytyykö mitään lääkettä tuskaani, joka kalvaa sieluani? Voiko mikään peittää menneisyyteni virheet ja synnit? Onko mahdollista aloittaa puhtaalta pöydältä?

Tällaisia ajatuksia ja kysymyksiä iskeytyi mieleeni eräänä päivänä joskus kauan sitten.

Nämä ajatukset ja kysymykset lienee todellisuutta meille useimmille. Menneisyys, tehdyt synnit ja virheet syyttävät.


Selittääkö syyllisyydentunne ne lukuisat uudenvuoden lupaukset, joita vuoden vaihtuessa tehdään, jotka eivät sitten pidäkkään?

Yritämmekö erilaisten päihteiden ja huumaavien aineiden käytöllä tukahduttaa syyllisyyden aiheuttamaa tuskaa ja ahdistusta?

Jumalan tahto ei kuitenkaan ole, että me raahaamme syyllisyyttä läpi elämämme, kuollaksemme sitten katkerana ja elämästä kyllänsä saaneena.

Jumalalla on ratkaisu tähän ongelmaan. Annammeko mahdollisuuden Jumalalle elämässämme, se on jokaisen henkilökohtainen valinta.

Jumala kertoo ratkaisunsa Raamatussa,
(Jesaja 55:7): ”Jumalaton hyljätköön tiensä ja väärintekijä ajatuksensa ja palatkoon Herran luokse, niin Hän armahtaa häntä, ja meidän Jumalamme luokse. Sillä Hänellä on paljon anteeksiantamusta.”

 
(1 Joh. 1:9) taas sanotaan: ”Jos me tunnustamme syntimme, on Jeesus uskollinen, niin että Hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.”

 
(Joh. 14:27) kerrotaan: ”Rauhan minä jätän teille, minun rauhani, sen minä annan teille. En minä anna teille, niin kuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö.”


Itse koin tämän Raamatun sanan omakohtaisesti todeksi vuonna 1976, kun itsemurhan partaalle ajautuneena, syyllisyyttä kantavana ja pelkojen ahdistamana nuorukaisena ajauduin hengelliseen tilaisuuteen. Halusin tietää, onko näissä asioissa mitään järkeä?

Tuossa tilaisuudessa julistettu evankeliumi Jeesuksen rakkaudesta antoi vastauksia kysymyksiini. Sain kuulla: kuka Jeesus on? Mitä on sovitus ja mitä se merkitsee? Jeesus kantoi sinun syntiesi rangaistuksen, vain Hän voi ja tahtoo antaa sinulle kaiken anteeksi ja unohtaa, Hän antaa sinulle ihmisarvon, Hän rakastaa sinua, sinun ei tarvitse pelätä.

Ensimmäistä kertaa elämässäni kuulin näin vapauttavaa sanomaa Jumalasta. Niinpä menin sielunhoitajan luokse purkamaan taakkojani. Lopuksi rukoilin niin sanotun syntisen rukouksen, jossa pyysin armoa ja vapautumista syyllisyydestä.
Muistan ikäni sen hetken, kun sielunhoitajani sanoi minulle sanat: Jeesuksen Kristuksen nimessä sinun syntisi ovat anteeksi annetut iloon, rauhaan ja vapauteen asti; uskotko sen? Minä sanoin, uskon? Silloin tajusin, että minun ei tarvitse tuhota elämääni.

Koko jumalakuvani muuttui. Siihen asti Jumala oli minulle joku sadomasokisti, joka nauttii ihmisten kiduttamisesta.

Ajattele, millainen mahdollisuus sinulla on? Saat yli ymmärryksen käyvän rauhan, tätähän me kaikki itseasiassa haluamme ja tavoittelemme.


Mutta miksi vain harvat sen löytävät?

Meidän ylpeytemme – jolla ei ole mitään tekemistä vahvan itsetunnon kanssa - on esteenä. Se Raamatun käyttämä kielikuva – ahdasportti - on ahdas vain ylpeille, Jumalan pelastussuunnitelman hylkääjille. Jumalan rauha avautuu vain nöyrille.


Kautta aikojen meitä ihmisiä on kiehtonut tulevaisuus, joka monelle aiheuttaa pelkoa ja ahdistusta, varsinkin, kun tiedotusvälineet välittää meille reaaliajassa kaikki maailman ongelmat, epäoikeudenmukaisuudet, julmuudet ja sodat. Monessa perheessä taas työttömyys, sairaudet ja niiden tuomat ongelmat luovat epävarmuutta ja pelkoa tulevaisuudesta.

Kannustan kuitenkin lukemaan maailman luetuinta kirjaa, Raamattua. Aloita vaikkapa Jeesuksen vuorisaarnasta: 


(Matt. 5-7 luvut). Siellä Jeesus sanoo näin: ”Älkää siis murehtiko huomisesta päivästä, sillä huominen päivä pitää murheen itsestään, riittää kullekin päivälle oma vaivansa: 

 
Rakkauden Jumala tahtoo vapauttaa meidät pelosta ja syyllisyydestä.

Raamatussa Jumala sanoo: ”pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkoittaa pelon, sillä pelossa on rangaistusta.”
 
Maailman pahuutta, ahneutta, väkivaltaa ja epäoikeudenmukaisuutta ei siis voi laittaa Jumalan piikkiin.

Lue vielä
Jeremian kirjasta 29:11. ”Sillä minä tunnen ajatukseni, jotka minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra: rauhan eikä turmion ajatukset, minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.”


Ajattele: Jeesuksen omana sinulla on tulevaisuus ja toivo. Sinulla on siis edessäsi loistava tulevaisuus tämän kaiken hullunmyllyn, pahuuden ja sekasorron keskellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti